Pater Pushpa Raj

Met ingang van 1 februari heeft onze bisschop, zeereerwaarde Mgr. De Korte, mij benoemd tot hulppastor in de H. Bernardusparochie. In de afgelopen weken heb ik me echt welkom mogen voelen in uw midden en al deelgenomen aan meerdere activiteiten.

Voor degenen die mij nog niet kennen, wil ik me hierbij in het kort even voorstellen.
Ik ben pater Pushpa Raj. Mijn naam -Pushpa Raj- is afkomstig uit het Sanskriet dat men in India spreekt en betekent ‘Koning van de bloemen’. Ik ben verbonden aan een missionaire congregatie uit India, genaamd ‘Heralds of Good News’ (HGN).

HGN betekent Herauten van het Goede Nieuws ofwel Verkondigers van de Blijde Boodschap. Ik kom uit dezelfde orde als pater Xavier die enkele jaren geleden ook in deze parochie heeft gediend. Ik ben afkomstig uit het Zuiden van India. Mijn geboortedorp ‘Varadarajanpet’ heeft tot nu toe 87 priesterzonen aan de Kerk geschonken. Ik ben de 57ste en mijn jongste broer, die óók priester geworden is, is de 76ste in de voortzetting van deze goede traditie van ons dorp.
In mijn dorp zijn er meer dan 200 zusters, religieuzen; dochters die de wereldkerk dienen.

Reeds dertien jaar dien ik als priester in de wijngaard van onze Heer. Daarvan ben ik de afgelopen zes en een half jaar werkzaam geweest als pastor in de H. Odaparochie in Sint-Oedenrode en Son & Breugel. Ik ben heel blij om nu hier in deze omgeving van de Kempen te mogen dienen in het parochiewerk.

De meeste mensen vragen mij of ik nu, zo ver weg van huis, geen heimwee krijg. Dan denk ik meteen aan het feit dat vroeger juist vanuit Nederland heel veel missionarissen naar verre landen werden uitgezonden om daar voor Onze Lieve Heer te missioneren. Daar denk ik dan altijd maar aan en dan voel ik mij heel tevreden.

Ik ben heel blij om hier in de H. Bernardusparochie als kapelaan te mogen werken, meer mensen te leren kennen en alzo in God de mensen te dienen.