Gaan trouwen

De datum voor een huwelijk wordt vaak lang tevoren afgesproken, omdat gemeentehuis, kerk en zaal op dezelfde dag beschikbaar moeten zijn.
Dat is ook handig met het oog op de voorbereiding in de parochie.
Deze valt uiteen in twee delen:

• Drie bijeenkomsten met andere bruidsparen, onder leiding van een gastechtpaar. Het thema van deze avonden is: ‘Wij trouwen voorde kerk’.
    Aan de orde komen o.a.: de betekenis van een relatie, de waarde van vertrouwen en trouw, en het huwelijk als sacrament.
  • Samen met de pastoor wordt in enkele gesprekken de viering zelf voorbereid. Hiervoor is materiaal beschikbaar waaruit in overleg een keuze wordt gemaakt.

Voor het afspreken van de huwelijksdatum kunt u informatie vragen bij het parochiesecretariaat tijdens de openingsuren: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur.

Voor trouwen in Riethoven neemt u contact op met Pastoor P. Rijkers 040-2012937.

Voor trouwen in Westerhoven neemt u contact op met  Pastoor P. Rijkers 040-2012937.

Voorbeeldboekje Huwelijksmis.
Boekje Huwelijksgebedsdienst